Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur

Lidé v současné ekonomicky nestabilní době hledají způsoby, jak ochránit své peníze před inflací, protože se obávají rizika ztráty svých úspor. Někteří investují do nemovitostí nebo akcií, jiní volí velice osvědčený způsob uchování hodnoty svých peněz - zlato. Z dlouhodobého hlediska (10-20 let) se jedná o investici s nízkým rizikem. Hodnota drahého kovu má tendenci růst, protože je přímo úměrná inflaci - čím vyšší je inflace, tím vyšší je cena zlata.

Obyvatelé mnohých evropských zemí se bojí rostoucí inflace a nakupují zlaté slitky a mince mnohem aktivněji než kdykoliv předtím. Podle agentury Bloomberg, byla poptávka po drahém kovu v evropských zemích v první polovině roku 2021 nejvyšší od roku 2009 v důsledku světové finanční krize. Chraňte své úspory před znehodnocením. Zlaté slitky a mince se v Evropě nyní nakupují o 35 % častěji než v předchozích šesti měsících. Celosvětová poptávka po zlatu se zvýšila v průměru o 20 %. Ekonomové se domnívají, že investice do drahých kovů je nyní perspektivní - můžete si tak totiž pojistit prostředky proti znehodnocení.

Například v Německu nyní začala inflace opět stoupat, protože se ekonomika zotavuje z následků několika vln pandemie koronaviru. V červenci tohoto roku vzrostly spotřebitelské ceny nejvíce za posledních několik desetiletí, a to o 3,8 procenta. Podobně jsou na tom i jiné země, včetně České republiky, která je na ekonomice Německa značně závislá. Záporné úrokové sazby v Evropě rovněž zatraktivnily aktiva v drahých kovech namísto uchování měny a investic do akciového trhu. Investování do zlata není jen pro bohaté
Inflace postihuje všechny, jen někteří lidé z ní mají prospěch a jiní utrpí ztráty. Proto věříme, že zlato by mělo být dostupné všem. Když mluvíme o zlatu, nemluvíme o zlatých náušnicích po babičce jako dědictví nebo o bílém zlatu v podobě šperku ze zastavárny - mluvíme o fyzickém, čistém, investičním zlatu, jako jsou slitky, nebo investiční mince.

Zlato je mimořádně důležitou komoditou, která má schopnost působit na měnu a jakýkoliv pohyb na akciových trzích má přímý vliv na chování zlata. Například, když země prodá část svých zlatých rezerv, měna má automaticky tendenci snižovat svou hodnotu. Nicméně, právě díky opačnému vztahu mezi zlatem a měnami, je možné zlato považovat jako úspěšnou pojistku proti inflaci, jelikož peníze investované do zlata na své hodnotě neztrácí.

Zpět do obchodu

Získejte slevu 10 % na první nákup už dnes!

Registrovat se